شرح وظایف واحد نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی
- ایجاد هماهنگی درون بخشی و برون بخشی در راستای حل معضلات مرتبط با بهداشت مواد غذایی.
- بازرسی از کارخانجات و واحدهای تولیدی در مراحل مختلف تولید و ارائه نظرات کارشناسی و مشورتی در جهت اصالح موارد بهداشتی و کیفیت تولیدات.
- بازرسی و جلوگیری از فعالیت متخلفین قانون درخصوص مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی .
- بررسی اسناد و مدارک پروانه های ساخت تولید مواد آرایشی و بهداشتی.
- بررسی و اعلام نظر درخصوص صدور پروانه های تأسیس بهره برداری و مسئولین فنی کارخانجات تولیدی مواد آرایشی وبهداشتی.
- بررسی و اعلام نظر درخصوص مجوز صادرات و واردات مواد اولیه غذایی و بهداشتی.
- بررسی، کنترل و نظارت و بهبود شرایط تولید فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی و نمونه های اخذ شده و جلوگیری از عرضه مواد غیرقابل مصرف
- تأیید آزمایشگاههای کنترل کیفیت واحدهای تولیدی در راستای اجرای عملیات آزمایشگاهی مطلوب )GLP)
- تأیید نقشه های واحدهای تولیدی موقع احداث و تأیید تجهیزات و تأسیسات آزمایشگاه براساس ضوابط و مقررات سازمانی.
- شرکت فعال در دوره های کارآموزی، مهارتی و آموزشی در جهت ارتقاء معلومات و توانمندیهای شغلی و بکارگیری نتایج آن در انجام وظایف محوله.
- کنترل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در صنایع غذایی و بهداشتی.
- کنترل و نظارت بر ساخت مواد آرایشی از نظر فرمول ترکیب و بهداشتی بودن محصول و حذف مواد افزودنی غیرمجاز و جلوگیری از آلودگیهای شیمیایی، میکروبی، قارچی و سموم.
- کنترل و نظارت بر شرایط و نحوه نگهداری مواد غذایی، بهداشتی .
- کنترل و نظارت بر فرآیندهای بهبود شرایط تولید ظروف و مواد بسته بندی و بهبود شرایط بسته بندی مواد غذایی.
- کنترل و نظارت بر فرآیندهای بهبود کیفیت مواد غذایی و بهداشتی در سطح عرضه.
- کنترل و نظارت مستمر بر فعالیت مراکز تولید و بسته بندی مواد خوراکی و آشامیدنی، آرایشی و ظروف و اسباب بازی کودکان، سردخانه ها، انبارهای نگهداری مواد غذایی و ... .
- مشارکت در آموزش همگانی در زمینه مواد خوراکی و آشامیدنی و بهداشتی و همچنین تسهیل زمینه های آموزش مسئولین فنی کارخانجات.
- مشارکت در تحقیقات کاربردی در عرصه نظام سلامت در شغل مربوطه.
- مطالعه و تحقیق و بررسی منابع سازمانهای بین المللی و آموزشی.
- مطالعه و تحقیق و جمع آوری اطلاعات فنی مواد آرایشی و بهداشتی و مواد اولیه آنها در مورد کالاهای وارده به کشور وصادره از کشور از نظر ترکیب شیمیایی و مطابقت با استانداردهای مربوطه.
- نظارت بر اجرای اصول ساخت مطلوب (GMP )و عملیات آزمایشگاهی مطلوب )GLP ) در مراکز تولید و نگهداری مواد خوراکی و آشامیدنی و بهداشتی و تالش برای ایجاد بستر مناسب بر اخذ گواهی سرممیزی سیستم تحلیل خطر نقاط کنترل بحرانی) HACCP) توسط واحدهای مربوطه.
- نظارت بر اجرای قوانین و ضوابط فنی و بهداشتی مواد آرایشی و بهداشتی و معرفی متخلفین به مراجع ذی صلاح باهماهنگی مسئولین مربوطه.
- نظارت و کنترل واحدهای تولیدی در مراحل ساخت محصولات و ارائه نظرات مشورتی لازم با نظر مقام مافوق.
- همکاری با فعالیتهای بهداشت محیط شهرستانها و بازدید حضوری از وضعیت مواد غذایی در اماکن.
- همکاری با مراجع قضایی و انتظامی در برخورد با تخلفات احتمالی در تولید مواد غذایی و بهداشتی .
- بررسی و اعلام نظر درخصوص استقرار واحدهای صنعتی و کارگاهی غیر غذایی در سطح شهرستان.